Godaw Corona

Da Corona overtog verden d. 15 i marts, havde jeg sagt farvel til mit deltidsjob i februar, da min livrem og seler tilgang til livet endelig lod mig tro på min musik kunne holde. Alle bookede jobs blev ”overraskende” aflyst, og tiden endte som en 2. barselsperiode med min lille 2 årige søn. Vi brugte dagene på at se på gravko i timer, på legepladser, som også blev lukket pga. corona og så til sidst skulle dagen bare gå. 

Hold op jeg brugte meget energi på at vende det til noget positivt. Der var i den periode decideret ingen grund til at spille musik. 

Da verden åbnede over sommeren, spillede jeg alt, hvad jeg kunne komme i nærheden af. Et til tre jobs om ugen i et par måneder. Solo, duo, trio og et enkelt bandjob der dog blev aflyst. Da efteråret nærmede sig, begyndte verden igen at lukke sig. Denne gang ramte det lige så hård, men jeg var forberedt. 

Øverst på listen stod at lave en SOLO EP. Det skulle bare være simpelt. Et par guitarer, en håndfuld sange, lidt pedaler, lidt kamera til dokumentation og en eftermiddag til indspilning. Det kræver at man er fokuseret og effektiv, men mest af alt velforberedt. Den ramme og det pres kan jeg utroligt godt lide, da den minder om at spille koncert. Den ramme kræver et øjeblik, nærvær og der skabes musik og det elsker jeg! Den eneste forbedring havde været et egentligt publikum i studiet. Det må blive næste gang. 

Den lå til højrebenet, så planen var: Ringe til Dan, optage nogle sange live med nogenlunde samme setup, sætte nogle kameraer op og klippe live videoer sammen efterfølgende der lød godt. 

Dan er producer og har Gaarden Studios med Asger, og han lavede også September Sound pladen. 

Vi fandt en dato 10 dage, det var ikke helt hvad jeg havde planlagt, men på 10 dage, kan man virkelig nå at øve meget! 

I efteråret 2020 blev alt aflyst for tredje gang på et år. Denne gang havde jeg en plan. Lave et produkt. Det skulle bare være let. 

Kl. 12 ankom jeg nede hos Dan på Gaarden Studios med lidt for mange guitarer. Vi nørdede lidt og begyndte at sætte op! Musik er bare et øjeblik. Det elsker jeg. Det er forskelligt hver gang, selv om sangen er den ”sammen”.  Det kan man optage eller genskabe i en studieversion. Der var en pulje på 10 sange. Og jeg ved, at jeg max har 5 timers optagelse i mig pr dag. Reglerne er, at jeg max må starte på sangen to gange. 

Det endte med 6 indspillede sange. Man kan høre min stemme knækker, blå toner, dårlige vejrtrækninger, plektre på guitarkroppen, men det er musik, det er præcis det jeg gik efter, og jeg elsker det!  

Der var 4 dogmer ved indspilningen:

  • Let, leg, simpelt og sjovt.
  • Kormaskine
  • Elguitar
  • Guitarpedaler 

Tanken med let, leg, simpelt og sjovt er, at musik er en legeplads og et frirum. Det SKAL det være. Ellers mister musik sit øjeblik og derved sin berettigelse. 

Kormaskinen får alt på min krop til at stritte, da et eller 20 menneske kunne synge alle korstemmerne maskinen gør, og jeg elsker vokaler. 

Jeg hader, når folk afvikler musik på en scene i stedet for at spille. Det er dovenskab. Grunde til kormaskinen overlever er, at den gør fuldstændig som jeg befaler, og den kan være i en lille taske. Det er let. Den lægger et lag på, som jeg ikke kan gøre alene, men jeg ville ønske det var et kor.

Elguitaren røg på førtidspension i 2013. Det gav ikke helt mening i de sammenhænge, jeg spillede i. Elguitaren er så anderledes end en akustisk guitar. En tone lyder fylder bare rummet op, og den er så let at spille på. En enkelt tone lyder bare godt! Så den fik endelig lov til at kom ud at lege. 

Igennem årene har jeg købt billige brugte guitarpedaler. Jeg er jo ikke sologuitarist, men det univers pedalerne skaber er nærmest uendeligt univers. Og det er et problem, for jeg kan overhoved ikke styre det, fordi det er så vanvittigt sjovt at lege med. Pedalboardet er efterhånden blevet til et rumskib, hvor jeg splitter guitarsignalet ud i fire. Et til guitar lyd og guitar effekter, et til en orgel og mellotron lyd, et en pedal der skaber en oktav under bastonen og et signal der går i vokalpedalen. 

Det blev til denne lille EP. Det kan man nå på 4 timer med dygtige Dan bag knapperne. Det var hvad vi kunne nå. Efterfølgende har Dan lagt et instrument på hver sang, der er blevet mixet en del og kommunikeret meget om lyden. Så en kæmpe tak til Dan