The 17th

”Der er ikke nogen der kan li en ynkelig mand.” sagde min tante engang ca 3 år for sent, men meget klogt. Omvendt en mand der prøver så hård han overhoved kan, på at være den bedste version af sig selv. Det er der heller ikke nogen der kan lide. Se min sixpack. Og ja, jeg har været der, men kun rigtig hårdt i den første version. Den ynkelige skygge i hjørnet der burde være gået hjem for 2 øl siden. 

Der er jo for mig tre typer af tekster der kan få mig i gang med at skrive. 

  1. første håndsvidne. Noget jeg selv oplever.
  2. anden håndsvidne. Noget jeg hører eller får fortalt, som bliver i min krop.
  3. Det rene opspind. Noget jeg finder på. Ser i en film en eller anden inspiration. 

For mange år siden så jeg Sting fortæller om kærlighed i hans sange. Han sagde, at en kærlighedshistorie kun var interessant, hvis der var tre parter i historien. Jeg tænkte det længe konkret, som der SKULLE være tre personer i fortællingen. Men langsomt forstod jeg, at den tredjepart kunne være tid, en følelse, mad, passion, sted, farve, alt muligt og jeg længe havde skrevet, som præcist som han mente. I denne sang er båndet mellem to mennesker kærlighed og tredje parten tvivl. Tvivl der skal test forholdet af. Er det rigtigt?

Konflikten mellem at være i et forhold der virkelig fungere, men det er præget af rugbrødben og onsdagssnack overfor måske er ude bedst.  

Så var tvistet at fortælle historien ud fra mandens vinkel, fordi han bliver forlagt af kvinden der skal ud og se verden. 

Mænd der bliver forladt er jo nærmest altid ynkelig, fordi de aldrig ser det komme. Den måde de reagerer på erved at forvandle sig til charmerende verdensmænd. Det er derfor singlemænd er så tiltrækkende… Det er der jo ingen der kan lide.  Så hun forsvinder, og han ser bare passivt til og i den periode, hvor hun er væk drikker han sig fuld. Der der ingen i nærheden af hans hjerte eller hjerne. Og gæt hvad hun har savnet. Ude godt, men hjemme bedst. 

Og ja, jeg kan ikke rigtig huske, hvad der præcist sendte denne sang afsted, men jeg elsker øjne. De fortæller nærmest alt.

Så er videoen lavet på Gaarden Studios